برگزاری کانکور متفرقه بهار 1404

به نام خداوند بخشنده و مهربان

با سپاس بی‌پایان به درگاه خداوندی که بر ما لطف کرد و توفیق داد تا چراغ علم، خرد و تخصص را فروزان‌تر سازیم.

مؤسسه تحصیلات عالی خواجه عبدالله انصاری (رح)، با افتخار و سربلندی، کانکور متفرقه خود را در بهار پرطراوت ۱۴۰۴ برگزار نمود. این رویداد علمی در روز یک‌شنبه، سوم حمل ۱۴۰۴، ساعت ۲:۳۰ پس از چاشت، با همکاری بی‌وقفه همکاران گرامی، استادان ارجمند، هیئت محترم نظارت و حضور پراشتیاق دانشجویان علم‌دوست، در فضایی سرشار از گرمی و احترام، با موفقیتی چشمگیر به انجام رسید.

این روز، نه تنها گامی دیگر در راه پیشرفت علمی بود، بلکه نشان‌دهنده عزم راسخ ما برای پرورش نسل آینده‌ای است که با علم و اخلاق، جامعه‌ای روشن‌تر را خواهند ساخت.

این جلسه با اجرای دکتر محمد مهدی مهدوی و تلاوت قرآن توسط یکی از داوطلبین ساعت 2:30 دقیقه آغاز شد. پس از آن ریاست مؤسسه با حضور در جایگاه، ضمن خوش آمدگویی به محصلان و رهپویان دانش و آگاهی، عرض خیر مقدم خدمت مهمانان هیأت محترم ناظر، و تقدیر و تشکر از تمام همکاران و منسوبین مؤسسه، در سخنان کوتاهی بیان داشتند: این روزها دو مناسبت سال نو و شب های قدر تقارن یافته است که سال نو آغاز جدیدی برای طبیعت است و انسان نیز در این آغاز مشتاق تغییر و دگرگونی است و در دعای تحویل سال نیز همین تغییر و تحول احسن را از خدای متعال خواهانند. از سوی دیگر در شب های قدر نیز همین مسأله تحول، تعیین سرنوشت و دگرگونی در احوالات انسان مطرح است. پرسش اساسی این است که این تحول و تغییر با چه میکانیزمی تحقق پیدا می کند؟

پاسخ بدین پرسش ساده است: تغییر سرنوشت انسان، تحول و دگرگونی احسن برای انسان از طریق کسب دانش و معرفت حاصل می شود و دانشگاه مسیر اصلی این تحول احسن است. علم و دانش، خرد و آگاهی، مدرسه و دانشگاه انسان را در سه حوزه متحول می سازد:

اول: دانش و تحول فردی: دانشگاه از طریق تعلیم و آموزش دگرگونی اساسی در فرد به وجود می آورد. جاهل در این فرایند تبدیل به عالم، بی سواد تبدیل با سواد می شود. انسان با کسب دانش مهارت زندگی را یاد می گیرد و به خودآگاهی اجتماعی می رسد. مهمتر از همه اینکه شخصیت انسان از این مسیر شکل گرفته و به کمال می رسد و یک فرد تبدیل به یک عالم متخصص، انجینیر و کارشناس حوزه های مختلف می گردد.

دوم: دانش و تحول اجتماعی: با دانشگاه و تعلیم پیشرفت اجتماعی، رشد شهروندی حاصل می شود. عدالت و برابری تأمین می شود زیرا تبعیض، تعصب و قلدری و خشونت نتیجه ی جهل آدمیان است و آگاهی و خرد زمینه برابری و عدالت اجتماعی را فراهم می سازد.

سوم: دانش و تحول جمعی: وقتی افراد و جامعه در فرایند تعلیم و تربیت در دل دانشگاه ها به تحول اساسی دست یافت، توسعه پایدار اجتماعی اتفاق می افتد و فرهنگ عمومی شکوفا شده و علم و صنعت بهم می آمیزد و در نتیجه یک تمدن قوی مبتنی بر این دانش و بینش شکل می گیرد.

ریاست مؤسسه در اخیر صحبت خود خطاب به محصلان تأکید نمود که دعاهای شما در سال نو و شب های قدر مستجاب شده است و اکنون شما قدم در جایی گذاشته اید که تغییر و دگرگونی فردی و جمعی از آنجا آغاز می شود. پس با قدرت و قوت و انگیزه بالا در صنف ها حضور یافته و با جدیت درس بخوانید تا با حضور مؤثر شما شاهد افغانستان نو، تمدن قوی و کشور آباد و آزاد باشیم.

سپس جناب پوهنمل استاد پاسون عارفی یکی از اعضای هیأت در جایگاه حاضر شده و محصلین را به کوشش و تلاش مضاعف تأکید و از ریاست و اعضای رهبری مؤسسه تحصیلات عالی خواجه عبدالله انصاری تقدیر و تشکر نمود.

استاد غلام رضا فیاض معاون امور محصلان و رییس کمیته کانکور در جایگاه قرار گرفته و محصلان را با نحوه پاسخدهی و پر کردن فورم ها آشنا نموده و پروسه کانکور شروع و در ساعت 4 عصر خاتمه یافت.

از همه عزیزانی که در این مسیر همراه ما بودند، صمیمانه سپاسگزاریم. به امید فردایی پر از دانش و روشنایی.

مؤسسه تحصیلات عالی خواجه عبدالله انصاری (رح)
بهار1404