تحلیل جرم شناسانه اعتیاد به مواد مخدر در افغانستان

سمینار علمی« تحلیل جرم­شناسانه اعتیاد به مواد مخدر در افغانستان» در مؤسسه تحصیلات عالی خواجه عبدالله انصاری برگزار گردید.

محفل با تلاوت قرآنکریم توسط یکتن از محصلین سمستر هفتم حقوق و علوم سیاسی آقای عصمت الله فصیحی آغاز گردید. سپس جناب دکتر علی دریاب «شاداب نظری» به عنوان ارائه کننده سمینار، به ایراد سخن پرداخت. ایشان بعد از خوش آمدید گویی به محصلین، اساتید و مسوولین مؤسسه، به عنوان مدخل بحث، سه پرسش اساسی (چیستی اعتیاد، چرایی اعتیاد و چگونگی اقدامات مؤثر با اعتیاد) را مطرح ساختند. بعد از آن اعتیاد را از منظر حقوق بین الملل و قوانین جزایی افغانستان مورد تحلیل قرارداده و به آسیب­های آن به لحاظ جسمانی، اقتصادی و اجتماعی اشاره نمود. در پاسخ به پرسش دوم عوامل فردی (توارث، جنسیت، اختلالات روانی، … )، عوامل محیطی و اجتماعی (خانواده، مدرسه، جامعه، رسانه، …) و عوامل وضعی (دسترسی آسان به مواد مخدر، بیکاری، …) را مورد بررسی قرار داد. و در نهایت راهکارهای علمی و عملی چون (بلند بردن سطح آگاهی عمومی، آموزش مناسب ارزشهای اخلاقی و قانونی، همگانی ساختن مبارزه با اعتیاد، …) را به عنوان پیشنهادات ارائه نمود.