برگزاری مراسم تجلیل از روز جهانی دانشجو و تقدیر از اساتید، کارمندان و محصلان برگزیده

به مناسبت تجلیل از روز جهانی دانشجو (هفدهم نوامبر) و تقدیر از استادان، کارمندان و محصلان برتر سمستر بهاری 1403، همایش باشکوه از سوی مؤسسه تحصیلات عالی خواجه عبدالله انصاری(ره) در تاریخ 27/8/1403 ساعت 8 صبح در سالن اجتماعات این مؤسسه با شرکت استادان، هیئت رهبری و اداری مؤسسه و محصلان، برگزار گردید.

محفل با اجرای ضیاء الله زرین، محصل سمستر ششم کامپیوتر ساینس و تلاوت قرآن کریم توسط یاسین غلامی، محصل سمستر دوم کامپیوتر ساینس آغاز گردید. پس از آن ریاست محترم مؤسسه، جناب آقای دکتر علی حلیمی به ایراد سخن پرداخت. ایشان ابتدا با عرض خیرمقدم و اظهار خرسندی از برگزاری چنین محفلی، در ابتدا به تبیین تاریخچه روز جهانی محصلان سخن گفته و مطالب مهم و ارزشمندی را با عنوان: ویژگی­های دانشجویان موفق بیان داشتند.

ایشان در ابتدا یادآور شدند حدود هشتاد و پنج سال است که نهادهای علمی و مراکز دانشگاهی در سراسر جهان از هفدهم نوامبر تحت عنوان روز جهانی دانشجو تجلیل می نمایند. گفتنی است که در تاریخ 15 نوامبر سال 1939 میلادی یک دانشجوی اهل چک بر اثر حمله نازی های فاشیسم کشته شد، به دنبال آن قضیه در تاریخ 17 نوامبر همان سال دانشجویان دانشگاه پراگ در روز خاکسپاری آن دانشجو دست به تظاهرات زدند و علیه نازی ها شعار دادند. در حمله مجدد نازی ها به دانشجویان تعداد 1200 محصل بازداشت و به زندان نظامی نازی ها منتقل و تعداد 9 دانشجو فوری اعدام گردید. از آن تاریخ به بعد دانشگاه ها و مراکز علمی جهان این حادثه تلخ را همه ساله یادآور شده و پس از چندی رسما چنین روزی به عنوان روز جهانی دانشجو مسمی گردید. به همین جهت همه ساله دانشگاه های جهان در چنین روزی یاد و خاطرات آن دانشجویان بی گناه را گرامی می دارند و به همین بهانه دستاوردهای علمی و پژوهشی و نیز خلاقیت و ابتکارات شان را به نمایش می گزارند.

هیأت رهبری مؤسسه تحصیلات عالی خواجه عبدالله انصاری نیز افتخار دارد که در چنین روزی این فرصت را فراهم ساخته است که بتواند از زحمات اساتید برتر، کارمندان برتر و هم چنان محصلان برگزیده در یک سمستر تحصیلی تقدیر نماید.

 وی در ادامه به تبیین موضوع دیگر خود تحت عنوان ویژگی های دانشجویان موفق پرداخته و گفتند که بسیاری از محصلان می پرسند که چه کار کنیم تا نتیجه بهتری از درس و تحصیل مان بگیریم. جواب اینکه دانشجویان موفق دارای 6 ویژگی هستند و هرکسی این ویژگی ها را در خود تقویت کند بدون شک به فرد موفق در عرصه درس و تحصیل بدل خواهد شد. این ویژگی ها عبارتند از:

  1. داشتن اهداف واضح: از هر محصلی موفق سوال شود که چرا درس می خوانی؟ جواب روشن و هدف واضح برای درس و تحصیل خود بیان می کند. اگر کسی نتواند اهداف مشخصی را بیان کند معلوم می شود که وی فرد متحیر و سرگردان است.
  2. برنامه ریزی: محصلان موفق برای رسیدن به اهداف واضح و روشن خود، برنامه ریزی مناسب دارند. راه های، منطقی، آسان و قابل دسترس برای رسیدن به اهداف خود ترسیم می نماید.
  3. نظم، انظباط و مدیریت زمان:  دانشجویان موفق در زندگی شخصی منظم و در ادارات و سازمان ها منظبط هستند و به خوبی از فرصت و وقت شان استفاده می کنند. آنها ساعات شبانه روزی خود را به صورت منظم تقسیم بندی می کنند؛ زمان درس، کار، استراحت، تفریح و عبادت مشخص شده است.
  4. یادگیری فعال: یکی دیگر از ویژگی های دانشجویان موفق فعال بودن در صنف درسی است. از پرسش های مناسب در صنف گرفته تا یادداشت برداری از مطالب، مطالعه مؤثر، مباحثه و مرور مداوم دروس، به صورت یک امر عادی برای آنان می باشد.
  5. توسعه مهارت های ارتباطی: دانشجویان موفق همیشه در تلاش هستند تا مهارت نوشتاری، مهارت گفتاری، مهارت کار گروهی و توسعه ارتباط با اساتید و همصنفی های درس خوان را تقویت کنند. از این طریق به صورت سودمند با دیگران در ارتباط مؤثر باشند.
  6. مراقبت از خود و توجه به سلامت خویش: دانشجویان موفق تلاش می کنند تغذیه مناسب و به موقع داشته باشند، استراحت کافی کنند و نیز به تفریحات سالم مقید باشند. هرگاه این مراقبت برای محصل زنگ ببازد، سیستم بدنی انسان و کشش روحی انسان نسبت به درس وآموزش آسیب می بیند. انشاالله که همه ی محصلان گرامی ما جرء محصلان موفق و فعال قرار گرفته و مصدر خدمات ارزشمند برای جامعه و کشور افغانستان باشند.

پس از سخنرانی ریاست محترم مؤسسه، با دعوت از هیئت رهبری مؤسسه و رؤسای دانشکده‏ها در جایگاه، برنامه اهدای لوح محصلان برتر آغاز گردید و دانشجویان برتر هر سمستر به تفکیک دانشکده‏های حقوق و علوم سیاسی، علوم اجتماعی و کامپیوتر ساینس لوح های تقدیرشان را از دست اساتید و هیئت رهبری مؤسسه دریافت نمودند.

علاوه بر آن، سه نفر از محصلان برتر نظم و اخلاق سه دانشکده به جایگاه دعوت شده و لوح های سپاس‏شان را دریافت نمودند. پس از آن، با حضور هیئت رهبری مؤسسه، برنامه تقدیر از استادان و کارمند برتر به اجرا درآمد و استادان برگزیده لوح های سپاس‏شان را دریافت نمودند. محفل با دعای اختتامیه استاد مهدوی پایان یافت و پس از آن از شرکت‏کنندگان با شیر داغ و کیک، پذیرایی به عمل آمد.

اسامی استادان برتر سال تحصیلی

  1. استاد علی حلیمی، استاد برتر دانشکده علوم اجتماعی
  2. استاد خداداد امیری، استاد برتر دانشکده کامپیوتر ساینس
  3. استاد محمدمهدی مهدوی، استاد برتر دانشکده حقوق و علوم سیاسی

اسامی کارمند برتر سال تحصیلی

  1. آقای محمدعلی احمدی، مدیر امور محصلان.

اسامی محصلان برتر نظم و اخلاق در سمستر جاری

  1. محمد رفیع نعیمی، محصل سمستر دوم دانشکده کامپیوتر ساینس؛
  2. حفیظ الله اسلمیان، محصل سمستر پنجم دانشکده علوم اجتماعی؛
  3. عبدالمتین غنی‏زاده، محصل سمستر اول دانشکده حقوق و علوم سیاسی.

اسامی محصلان برتر محصلان دانشکده ها در سمستر بهاری 1403

  1. فردین تلاش          سمستر سوم  دانشکده علوم اجتماعی
  2. محب احمد ابراهیم   سمستر چهارم دانشکده علوم اجتماعی
  3. سید مرتضی کاظمی سمستر پنجم دانشکده علوم اجتماعی
  4. پیمان نبی زاده       سمستر هفتم دانشکده علوم اجتماعی
  5. سعید حسینی        سمستر هشتم دانشکده علوم اجتماعی
  6. سید محمدتقی علوی سمستر سوم دانشکده حقوق و علوم سیاسی
  7. مجتبی مجاهد        سمستر اول دانشکده حقوق و علوم سیاسی
  8. احمد وحید وفا       سمستر هفتم دانشکده حقوق و علوم سیاسی
  9. میلاد امینی سمستر اول دانشکده کامپیوتر ساینس
  10. جواد کریمی     سمستر دوم دانشکده کامپیوتر ساینس
  11. عبدالجلیل عثمانی        سمستر سوم دانشکده کامپیوتر ساینس
  12. عزیزاحمد محمدی        سمستر چهارم دانشکده کامپیوتر ساینس
  13. ضیاء الله زرین   سمستر پنجم دانشکده کامپیوتر ساینس

تصاویر مراسم