کارآفرینی از ایده تا عمل – بهار 1403

گزارش برگزاری سمینار کارآفرینی و ایجاد کسب و کار

دوشنبه تاریخ 1403/3/21، سمیناری تحت عنوان «کارآفرینی از ایده تا عمل» به منظور ایجاد پیوند میان تئوری و عمل و ایجاد راهکارهای کارآفرینی، با همکاری شرکت مشاوره وکسب وکار نصرت، ساعت 8:30- 7 صبح با حضور تمام محصلان تایم صبح، اساتید، کارمندان و تعداد مهمانان  ویژه در سالن اجتماعات مؤسسه برگزار گردید.

 این محفل با اجرای آقای عرفانی، مدیر کمیته فرهنگی مؤسسه و با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط عنایت الله اکبری، محصل رشته کامپیوتر ساینس آغازگردید. پس از آن، مجری مراسم ضمن خوشامدگویی به مهمانان، به ویژه کادر رهبری شرکت مشاوره وکسب وکار نصرت، از محترم آقای فرید نصرت، دعوت به عمل آوردند تا در جایگاه حضور یافته و مطالب‏شان را ارایه نمایند.

رئیس شرکت مشاوره وکسب وکار نصرت، ضمن تشکر از مؤسسه تحصیلات عالی خواجه عبدالله انصاری بابت ایجاد چنین فرصت و فضا برای برگزاری همایش علمی کارآفرینی و با اشاره به امضای تفاهم‏نامه همکاری در مسائل اشتغال و کارآفرینی محصلان، در موضوع «کارآفرینی در افغانستان، فرصتها و چالشها» به ایراد سخن پرداخت و با ارایه سلاید بخش های مختلف این موضوع را تحلیل و ارزیابی نمود.

وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به کارمند بودن برخی از محصلان، کارمندی را فرصت مغتنم برای کارآفرینی عنوان کرد که با برقراری ارتباط با افراد، گروه ها و شخصیت های مختلف و متعدد این فرصت برای وی فراهم می شود. از این رو، محصلِ کارمند بدون یأس و فرصت ‏سوزی، از این موقعیت استفاده نموده و به کارآفرینی بپردازد؛ تا از «دستِ بگیر»، به «دستِ بده» تغییر کند و بتواند با کارآفرینی هم خود به اشتغال پایدار دست یابد، هم برای تعدادی دیگر کار و اشتغال ایجاد نماید.

وی با تأکید بر اینکه کارآفرینی، ایده، تفکر و تحقیق لازم دارد و بدون آن­ها کارآفرینی میسر نیست، اذعان داشت که افغانستان بستر بسیار مناسب برای کارآفرینی است. از این رو، محصلان، فرهیختگان و دانشوران ضمن ارزیابی مشاغل محیط زندگی‏شان، آنها را تحلیل و ارزیابی نموده و از درون آن اشتغال با درآمد خوب و کارآفرینی را به دست آورد. این امر علاوه بر آنکه به تأمل، تحقیق و تفکر نیازمند است، با ریسک و مشکلات و موانع نیز همراه است که شخص علاوه بر نترسیدن از ریسک، باید با اندیشیدن از قبل جلو خطرات و چالش های آن را بگیرد و یا زیان­ها و خطرات آن را به حداقل برساند. اما از ایده و فکر خویش نباید دست بکشد؛ بلکه با استقامت به راهش ادامه دهد؛ همانگونه که سفارش قرآن کریم بر استقامت و پایداری است. وی تأکید کرد کارآفرینی الزاماً به سرمایه نیاز ندارد، بلکه مهمترین نکته داشتن ایده است که می ­توان با سرمایه بسیار اندک و یا استفاده از سرمایه‏ های دیگران آن را به عرصه عمل رساند.

قسمت دوم برنامه آقای فرید نصرت به پاسخ سوالات محصلان در باره کارآفرینی و اشتغال اختصاص داشت که در آن محصلان با طرح سوالات متعدد، خواستار توضیحات بیشتر ایشان و یافتن راه حل برای مسائل و مشکلات در باره کار و کارآفرینی شدند.

این برنامه طبق تفاهم نامه ادامه خواهد یافت.

تصاویر بیشتر

This image has an empty alt attribute; its file name is photo_%DB%B2%DB%B0%DB%B2%DB%B4-%DB%B0%DB%B6-%DB%B1%DB%B0_%DB%B1%DB%B4-%DB%B5%DB%B5-%DB%B3%DB%B2-1024x682.jpg

تهیه کننده آمریت ارتقای کیفیت با همکاری مدیریت فرهنگی مؤسسه تحصیلات عالی خواجه عبدالله انصاری(رح)