به منظور ارتقای ظرفیت محصلان و آشنایی آنان با تازهترین دستاوردهای علمی، ورکشاپ سه روزه «کاربرد هوش مصنوعی در تهیه و تدوین آثار علمی و تحصیلی» یکشنبه 29/7/1403 یکشنبه 6/8/1403 و دوشنبه 14/8/1403 برای محصلان تایم صبح و عصر با حضور اساتید، کارمندان و محصلان مؤسسه تحصیلات عالی خواجه عبدالله انصاری(رح) با هدف ارتقای ظرفیت محصلان و آگاهی از تازهترین دستاوردهای علمی بشر، برگزار گردید.
این سمینار سه روزه با اجرای آقای محمد مهدی مهدوی و با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط میلاد امینی، محصل رشته کامپیوتر ساینس آغاز گردیده و پس از آن آقایان: مهدی مظفری، یحیی صفدری، فضل الله کریمی و طارق صالحی محصلان ممتاز رشته کامپیوتر ساینس مؤسسه تحصیلات عالی خواجه عبدالله انصاری به ارایه برنامهشان پرداختند.
ارائه کنندگان با استفاده از اسلاید مباحث مهمی مانند: تعریف هوش مصنوعی، شیوه استفاده از هوش مصنوعی در انترنت و فضاهای مجازی، تهیه عنوان تحقیق، منبعیابی، نگارش متن تحقیق و پارگرافها، تدوین نهایی متن، داوری و نمرهدهی تحقیق انجامشده و سایتهای مشهور مرتبط با هوش مصنوعی ارایه گردید.
آقای مهدی مظفری، دارنده چندین مقاله و تحقیق علمی و از محصلان سمستر چهارم پوهنحی کامپیوتر ساینس مؤسسه تحصیلات عالی خواجه عبدالله انصاری(رح)، در باره اهمیت و نقش هوش مصنوعی در تهیه و تدوین آثار علمی و تحصیلی اشاره کرد: استفاده از هوش مصنوعی در تهیه و تدوین آثار علمی و تحصیلی روز به روز در حال افزایش است. در حال حاضر دهها ابزار AI در زمینه تحقیق وجود دارد که فرایند پژوهش و تدوین آثار علمی را تسهیل نموده است. هوش مصنوعی از مرحله انتخاب عنوان پژوهشی گرفته تا ویرایش و داوری مقالات همکار خوبی برای پژوهشگران و بهعنوان استاد راهنما برای دانشجویان عمل میکند. برخی کاربردهای فوقالعاده هوش مصنوعی در زمینه پژوهش از این قراراند: پیشنهاد عنوان پژوهشی، ارائه نقشه ذهنی، جستجوی منابع، تجزیه و تحلیل دادهها که پژوهشگران میتوانند با بهکارگیری ابزارهای AI در کمترین زمان ممکن و با زحمت اندک، دقیقترین و باکیفیتترین اثر علمی را تهیه و تدوین نمایند. وی همچنین خاطرنشان کرد: با وجود مزایای فوقالعاده و بینظیر هوش مصنوعی در زمینه تحقیق و پژوهش، چالشهایی نیز به همراه دارد که باید مدّنظر پژوهشگران و دانشجویان باشد و از آنها موفقانه گذر نمایند. برخی از آن چالشها عبارتند از:
در این سمینار، آقایان یحیی صفدری، فضل الله کریمی و طارق صالحی، توانمندیهای هوش مصنوعی در بهینهسازی فرآیند نگارش و پژوهش را تبیین نمودند و با ارائه نمونههای عملی و کاربردی، به تشریح روشهای استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در ارتقای کیفیت مقالات علمی و تسهیل نگارش پروژههای تحصیلی پرداختند. همچنین، بحث و بررسی نکات کلیدی در خصوص افزایش کارایی و صرفهجویی در زمان از طریق این فناوریهای نوین صورت گرفت.
آشنایی با سایتهای معتبر هوش مصنوعی، نحوه ارتباط با آنها، ساحتهای فعالیت و همکاری میان کاربر و هوش مصنوعی، مراحل مختلف تحقیق شامل دریافت عنوان و بهترنمودن آن، نگارش متن و درخواست از هوش مصنوعی برای نگارش متن و ویرایش آن، حالتهای مختلف ارتباط با هوش مصنوعی، ارزیابی و داوری تحقیق و نشاندادن میزان استفاده از هوش مصنوعی و کارشخصی، پیشبینی در نگارش تحقیق و اثر علمی به صورت عملی و با استفاده از انترنت آنلاین بخشهای مهم سمینار علمی کاربردی مذکور را تشکیل میداد.
در پایان برنامه، جناب آقای میلاد امینی، با روشنگری در باره ارتباط صوتی با هوش مصنوعی و دریافت پاسخ به زبانهای گوناگون، به صورت عملی آن را برای حضار ارایه نمود و بدین ترتیب بر غنای برنامه افزود.
تهیه کننده: آمریت ارتقای کیفیت و بخش فرهنگی مؤسسه تحصیلات عالی خواجه عبدالله انصاری(رح)